Har man besøgt Grønland elsker man også sæl!
Rigtig mange danskere elsker Grønland, det grønlandske folk og den smukke natur. Især dem, som har besøgt landet. Det føles rigtigt for såvel kvinder som mænd, at iføre sig en sæl-jakke, idet man herved signalerer en støtte til det grønlandske samfund. Kommer man på Grønland kan man se folk iført sæl alle vegne.
Grønland er sælfangst.
Det grønlandske samfund er dybt afhængig af sælfangst, og kæmper for fangerkulturens overlevelse. EU’s importstop, hvor grønlænderne heldigvis er undtaget, har ikke gjort det nemmere for det grønlandske samfund. For Grønlænderne er sælfangst også et middel til at regulere fiskebestanden, da sælen er en del af fødekæden.
Det originale grønlandske sælskind.
Den klassiske sæl, som er grå med brune og sorte pletter er den oprindelige pelstype som er specielt velegnet til jakker, støvler og luffer Se: Eksempel på en sæl-luffe.
Sæl-anorakken er den originale og meget populære beklædnings-del – både til mænd og kvinder. Sæl-anorakken må godt være lavet af det grove sælskind, da den på denne måde bliver mere rustik.
Silkesælen er en finere variant af sælskindet med mere glans – silkesælen er velegnet som sæl-jakke til kvinder, da silkesælens lethed gør den mere feminin.
Sælmoden.
I den sidste snes år har det været populært at indfarve sælskind i alskens farver Se også minkpelse i farver . På catwalken har man ofte kunne se sæl-pelse i skarpe farver, mens man i gadebilledet ofte ser sorte og brune sæl-pelse. Produktion af sælskind i Grønland bliver varetaget af Great Greenland, som er ejet af den grønlandske stat.
Hvor bliver sæl-skindene solgt idag?
Idag sælger Kopenhagen Fur Great Greenland sæl-skindene på pelsauktionen i Glostrup. For at øge salget af sæl-skind får Great Greenland designere til at udvikle nye pelskollektioner. Se: Pelsskind – 4 varemærker du skal kende! Der arbejdes også hårdt på at forøge eksporten af sæl-skindene til hele verden. Se: Hvor kommer de forskellige skind fra?