Da minkpriserne var lave,
Minkpriser var i 1980′ erne så lave, at det bedre kunne betale sig for minkavlerne at fryse skindene ned. Senere er skindene gået meget op med højdepunkt i 2013.
Det er jo med minkskind, som det er med olie og andre råvarer – det er udbud og efterspørgsel, som bestemmer prisen. Mange faktorer gjorde at prisen på minkskind “raslede” ned i 1980″ erne. Den økonomiske krise i “fattigfirserne” kombineret med varme vintre samt en faldende interesse for pels i “modebilledet” gjorde at minkskindene ramte de laveste priser i nyere tid. På dette tidspunk blev priserne skabt af det europæiske, amerikanske og russiske marked. Produktionsstederne til færdiggørelse af minkskind ændrede sig også på dette tidspunkt.
Minkpriserne steg.
En del af globaliseringen betød at kineserne blev rigere, og efterspurgte pelse af høj kvalitet og priserne steg op gennem 0’erne. Samtidig formåede de forskellige pelsauktioner som bl.a. Kopenhagen Fur og Saga Fur at skabe større efterspørgsel efter pelsskind ved at tilbyde tøjdesignere over hele verden mulighed for at indarbejde pels i deres kollektioner. Pels og mink var nu en del af det “almindelige modebillede” og pelsskind blev nu mere og mere brugt til andet end traditionelle pelse. Læs her om de forskellige pelsauktioner.
Minkpriserne falder igen.
Selvom pels og mink er meget eftertragtet og moderne i 2013 falder priserne på minkskind. Dette skyldes at det kinesiske marked er “overophedet” og priserne falder med ca. 35% over 5 år.
Vil minkprisen falde i fremtiden?
Det er vanskeligt at forudsige – mink og pels har aldrig været så meget inde i “modebilledet” som nu. Bare her i 2018 havde over halvdelen af alle “catwalks” pels med på “podiet”. Mange unge kvinder er glade for pels, så efterspørgslen på pels kombineret med de nye produktionsmetoder, vil måske fremtidssikre branchen. Se: Hvordan produceres pels?
Hvad er konsekvenserne for de lavere minkpriser?
Set fra forbrugeren er det nu et godt tidspunkt nu at anskaffe sig en ny minkjakke. Salgsprisen på mink-skind er nu lavere end produktionsprisen. Der sker det samme idag som skete i 1980’erne. Se: Mink-skind – pelsens konge!
Er tiden nu inde til at købe en ny mink-pels?
Salget af minkpelse i Danmark gik op i 1990’erne, fordi priserne var lavere. Pelsene blev også længere og større. Pelse med hætter blev også populære, da man nu kunne få sådan en pels til en overkommelig pris. Se: Priser på minkjakker fra vores hjemmeside! Se også: Pelsskind – 4 varemærker du skal kende! Idag er farvede pelse blevet populære Se.: Farvede pelse – mange muligheder!