Rulamsfrakke – hvilket skindtyper er den lavet af?
Rulam er lammeskind, hvor pelsen vender indad og bruges som for. Rulam er glat på ydersiden.
Man kan sige at en rulamsfrakke ofte er klassisk og en rulamsjakke mere “casual”.
En rulamsfrakke er en investering, som holder i mange år og en rulamsjakke er et stykke modetøj, som holder et par sæsoner. Oftest vil man kunne købe en rulamsjakke i tøjforretninger og netbutikker, hvor i skind- og pelsforetninger vil man ofte både kunne købe en rulamsjakke og en rulamsfrakke. Se: Rulam – hvad er det?
Hvad er fordelen ved at anskaffe sig en rulamsfrakke?
Det er at den både er elegant og ser mere “afslappet” ud end en anden pels. Man kan både cykle og gå i teater med en rulamsfrakke. Hvis man anskaffer sig frakken med pelsbesætninger på krave og håndled vil den se mere “pelset” ud og være er et godt alternativ til en pelsjakke. Hvilken pelsbesætning skal jeg vælge?
Eksempler på rulamsfrakker:
Vendbar rulamsjakke – en ekstra jakke!
Her i de seneste år er det blevet populært med vendbare rulamsjakker, da bagsiden af rulam ligner pels. På den måde er det muligt at anskaffe en pelsjakke i et mere “casuel look” til en overkommelig pris. Rulamspels – en anden slags pels!
Hvad koster rulamsfrakker og rulamsjakker?
Du kan få rulamsjakker fra kr. 1.000,00. Rigtig mange tøjforretninger køber færdige kollektioner, hvor de billige rulamsjakker ofte bliver produceret i Indien og Kina.
Hvis man gerne vil have den sidste nye farve eller model skal man købe en af de nye rulamsjakker. Og når så moden er noget andet, kan man jo bare udskifte den.
Ønsker du derimod en rulamsfrakke, som ikke er en "stangvare" koster den typisk mellem kr. 5-15.000,00. Her bliver skindene håndsorteret, så finishen er perfekt. Køber du rulamsfrakker hos en buntmager, er det oftest muligt at få tilpasset den i ærmer og længde. Her er et eksempel på en sådan rulamsfrakke
Kan man omsy en frakke lavet af rulam?
Som udgangspunkt er det svært – det er nemmere at omsy en pels, da hårene sidder udad. Den glatte overflade på en frakke af rulam, gør at man vil kunne se alle syninger. Det vil oftest kun være længden, man kan afkorte. I nogle tilfælde vil det være muligt at ændre ærmerne. Hvad kan man ændre på en rulamsfrakke?
Skal man sende en rulamsfrakke til opbevaring?
Det gælder for rulam, som for andet pels, at skindet har godt af at hænge koldt om sommeren, specielt hvis der er meget pelsbesætning på den. Hvis man vælger at beholde den hjemme, skal den hænge mørkt på en god bøjle – aldrig tildækket.
Se: Vedligeholdelse af pels og rulam!
Upcyckling af rulamsfrakker!
Har du en en rulamsfrakke i en god kvalitet, men efter en årrække trænger til en “opstramning” kan der være flere muligheder. Først og fremmest kan en rens måske være en løsning. Specielt kan de lyse rulamsfrakker godt blive lidt kedelige at se på efter noget tid. En anden løsning kan være at få sat pelsbesætning på frakken. Se: Upcycling af pels og rulamsfrakker